Naar de brugklas

Werkweken en activiteiten

Leren doen we op het BNC in het klaslokaal, maar ook daarbuiten. Juist daar kan leren contextrijk zijn en… nog leuker!

Ieder leerjaar kent een eigen aanbod aan diverse leeractiviteiten. Een deel van het programma staat vast, een ander deel wisselt per jaar. Aangezien wij de culturele vorming van belang vinden, plannen wij voor de leerjaren 1, 2 en 3 een museumbezoek en een theaterbezoek als vast onderdeel van het programma. Ieder leerjaar kent een aanbod aan preventieve lessen over pesten, risico’s van alcohol en drugs en seksuele voorlichting. Deze voorlichtingen worden door externe professionals verzorgd.

Alle leerlingen gaan naar Artis en natuurlijk hebben wij schoolfeesten en een sportdag!

In samenwerking met de gemeente organiseren wij diverse voorlichtingen over thema’s als seksualiteit en genotsmiddelen.

Een school is onderdeel van haar omgeving, een leerling is dit ook. Om die omgeving beter te leren kennen is in leerjaar 3 de snuffelstage op het BNC een verplicht onderdeel van het lesprogramma. Dit is de mogelijkheid om kennis te maken met een bedrijf in de richting van hun vervolg opleiding.

Leerjaar 1

De leerlingen van leerjaar 1 starten het schooljaar met de werkweek naar Texel. Een gezellige, maar ook zeker leerzame activiteit. Na de drie dagen kennen de leerlingen elkaar en hun mentor.

Gedurende het jaar hebben de leerlingen theater en muziek activiteiten.

Leerjaar 2

Leerjaar 2 gaat op survivalweek in de Belgische Ardennen. Hier zullen we onder andere grotten bezoeken, bergbeklimmen, tokkelen, mountainbiken en vlotten bouwen. 

Daarnaast maken de leerlingen opdrachten voor de vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde en Frans.

Leerjaar 3

Leerlingen van het 3e leerjaar gaan naar Normandië in Frankrijk.

De leerlingen hebben hier een druk programma. Zo maken ze een klifwandeling in Étretat, bezoeken ze Omaha Beach en de steden Rouen en Caen.

Er is voorlichting over vervolgonderwijs voor ouders en leerlingen.

En hebben de leerlingen 1 week een snuffelstage bij een bedrijf naar keuze.

Leerjaar 4

De werkweek van leerjaar 4 is een reis naar Parijs. Hier brengen de leerlingen onder andere een bezoek aan het Louvre en de Eifeltoren.

Leerlingen met Handvaardigheid of Tekenen bezoeken, als voorbereiding op hun examen, het Stedelijk Museum in Amsterdam.