ONZE SCHOOL, EEN UNIEKE SCHOOL

Het Bernard Nieuwentijt College (BNC) is een school voor vmbo-t en havo/vwo-onderbouw, gelegen in het Groene Hart van Monnickendam. Wij kennen onze leerlingen en gaan voor een actieve schoolcarrière. Het onderwijs is grotendeels digitaal en biedt kansen voor iedere leerling!

Het BNC is een relatief kleine school. Het docententeam kent de leerlingen goed en er is intensief contact met ouders. Er zijn ondersteuningslessen, een uitgebreide zorgstructuur en indien nodig worden leerlingen intensief begeleid. De school is overzichtelijk en kenmerkt zich door een prettige sfeer. Naast het ondersteuningsprogramma is er ook een aanbod van verrijkingslessen.

Het BNC is ook een digitale school. De leerling werkt in de meeste lessen op de laptop en er is aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Er worden verschillende leerlingenactiviteiten georganiseerd en ieder leerjaar kent haar eigen werkweek. Wij gaan voor een digitaal en actief onderwijsprogramma!

Het BNC biedt in de onderbouw zowel vmbo-t aan, als havo en vwo. Er is een havo-kansklas, waarin sterke vmbo-t leerlingen geplaatst worden. Deze groep krijgt les op havo-niveau en wordt uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen.

Opbouw BNC schooljaar 2017-2018

• Leerjaar 1: vmbo-t / havo-kans / havo / vwo
            • Leerjaar 2: vmbo-t / havo-kans / havo / vwo
            • Leerjaar 3: vmbo-t / havo*
            • Leerjaar 4: vmbo-t

* Na 3 havo stappen de leerlingen over naar een andere school. De meeste leerlingen gaan naar onze zuster-school Damstede in Amsterdam-Noord.

Rapport Inspectie voor het Onderwijs 2016: