Over het BNC

Tien redenen om voor het BNC te kiezen

Het BNC is een kleine school. Dat betekent dat we weten wat er speelt en dat iedereen elkaar kent.

De kleinschaligheid en de prettige sfeer maakt het voor het lerarenteam aangenaam om op het BNC te werken. En dat vertaalt zich in positiviteit en betrokkenheid. Het ziekteverzuim onder teamleden (2%) is daarvoor een goede indicatie.

Kun je bij het leren wat extra hulp gebruiken? Dan ben je bij het BNC aan het goede adres. Er zijn ondersteuningslessen, maatwerkuren en een uitgebreide zorgstructuur.

Wij verwachten van onze leerlingen dat ze zich inzetten voor anderen en rekening houden met de omgeving. Daarnaast zijn we een van de twintig Nederlandse UNESCO-scholen, omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen bijdragen aan een betere wereld.

Wij geloven in samenwerking. Ons lerarenteam staat voor je klaar en samen gaan we voor het beste onderwijs. Op het BNC stimuleren wij jouw talenten, potentie en het nemen van eigen verantwoordelijkheid

Ongeacht je achtergrond, cultuur, geloof, talenten, persoonlijke omstandigheden en behoeften. Bij ons krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen op jouw manier!


Je werkt in de meeste lessen op je laptop en er is aandacht voor het aanleren van digitale vaardigheden. Maar er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd en ieder leerjaar kent haar eigen werkweek. Wij gaan voor een digitaal en actief onderwijsprogramma!

We zijn een van de drieëntwintig Zaam Scholen. Hierdoor worden we gesteund door een grote, professionele organisatie en kunnen we belangrijke beslissingen gezamenlijk afstemmen.

Zowel op de fiets als met het openbaar vervoer is onze school uitstekend bereikbaar. Vanuit alle grote woonkernen in Waterland en omgeving ben je binnen 30 minuten op school. Je kunt zelfs vanaf Amsterdam CS in twintig minuten op het schoolplein staan.

En tenslotte: de schoolresultaten. De doorstroomcijfers en de slagingspercentages liggen de afgelopen vijf jaar tussen de 98 en 100%!