Lj3 – Bezoek aan de Krakeling

Lj3 – Bezoek aan de Krakeling

Afgelopen middag hebben leerlingen van 3 VMBO-T deelgenomen aan een boeiende workshop, gevolgd door een smakelijke pizza-sessie. Maar het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de meeslepende theatervoorstelling.

“Arm met een dure smaak” is een productie die jonge mensen centraal stelt, mensen zoals de leerlingen zelf, die soms onzichtbaar worstelen met verborgen armoede. De voorstelling werpt een krachtig licht op hun dromen van een leven zonder financiële zorgen, terwijl ze tegelijkertijd geconfronteerd worden met de harde realiteit. Het verhaal raakt aan thema’s die relevant zijn voor jongeren van vandaag, waarbij de druk om een leven te leiden dat schijnbaar gedicteerd wordt door luxueuze levensstijlen op sociale media, botst met de dagelijkse strijd om rond te komen.

“Living in luxury” lijkt vaak binnen handbereik op sociale media, maar wat is werkelijkheid en wat is slechts een illusie? Deze prangende vraag wordt op indringende wijze onderzocht in de voorstelling, die ons uitnodigt om na te denken over de echte betekenis van welvaart en geluk.

De voorstelling heeft een diepe indruk achtergelaten op ons allemaal en heeft ons aangemoedigd om gesprekken te voeren over de complexe kwesties die het aan de oppervlakte brengt.

Terug naar het nieuwsoverzicht: 

Meer weten over het BNC?