Waarom kies JIJ voor het BNC?

De leerlingen van het BNC komen niet alleen uit Monnickendam. Meer dan de helft van de leerlingen woont in een dorp of stad in de wijde omgeving van de school. De busverbindingen naar Monnickendam zijn uitstekend en de nieuwe leerlingen zien altijd meerdere oud-klasgenootjes terug op het BNC. Julian, Sofija, Naomi en Dano vertellen waarom zij voor het BNC hebben gekozen.

“Mijn broer zat al hier op school en die was heel tevreden”, vertelt Julian. “Toen ik kwam kijken vond ik het er heel  leuk uitzien. Ik woon in Monnickendam, dus de keuze was niet moeilijk. Waarom zou ik naar Amsterdam gaan als er een goede school in mijn eigen stad is?” Sofija: “Ik woon in Amsterdam-Noord en wist helemaal niet dat deze school bestond. Maar toen hoorde ik van mijn vrienden dat er een leuke school in Monnickendam zat, dus toen zijn we gaan kijken. Het is hier lekker klein, dus je kent iedereen. Dat vind ik fijn. De reistijd is maar 15 minuten en in de bus is het al gezellig!”

Naomi wilde eerst naar Volendam, maar besloot toch in Monnickendam te blijven. “Ik vind een grote school eigenlijk helemaal niet leuk. Ik woon hier, dus ik kende al veel mensen die hier op school zaten en die waren allemaal heel enthousiast, dus heb ik voor het BNC gekozen. En ik heb er geen spijt van!

Dano kont uit Landsmeer. “Ik ben bij verschillende scholen in Purmerend op de Open Dag geweest, maar het leek me hier het leukst! Een kleine school met een goede busverbinding, en al mijn oude klasgenootjes! Ik heb het helemaal naar mijn zin!”

De leerlingen kijken met plezier terug op de eerste maanden op de middelbare school. Julian is trots op de poster die hij voor Bevo heeft gemaakt: “Andere scholen printen hun posters, maar wij mogen ze zelf maken. Kijk, daar hangt de mijne!”

“We zijn het er allemaal wel over eens dat de trip naar Texel het leukste was!”, vertelt Naomi. “Ja”, vult Sofija aan, “We kenden elkaar nog helemaal niet, maar zijn daar snel vrienden geworden”.  Er zitten nog veel uitjes aan te komen dit jaar. Dano heeft zich er al in verdiept: “We gaan binnenkort naar de Boeddha-tempel, naar Artis en naar het tropenmuseum!” “En aan het einde van het jaar naar Walibi!”, roepen Naomi en Sofija in koor.