Klas 1a Bezoek Vox klassen i.v.m. Internationale Dag van de Vrede

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen uit klas 1A

 

Monnickendam, 10 september 2018

 

Geachte ouders/verzorgers,

Op vrijdag 21 september is het de internationale Dag van de Vrede. In de hele wereld zal er worden stilgestaan bij de wereldvrede.
Ook de leerlingen uit de eerste klas van het BNC doen mee aan verschillende activiteiten.

Klas 1A, de klas van uw zoon/dochter, zal op deze dag een bezoek brengen aan VOX Klassen in Amsterdam Noord. Hier zullen zij, samen met leerlingen van verschillende andere scholen, deelnemen aan de Peace Challenge van Global Dreamweb en tijdens de uitvoering van verschillende (creatieve) activiteiten stilstaan bij de vraag: Wat is vrede voor jou?

Aan het einde van de dag worden er prijzen uitgereikt door de Wethouder van Amsterdam en door Mpho Tutu van Furth, dochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu.

Deze dag zullen meneer Boven en meneer Kroes als begeleiding vanuit het BNC aanwezig zijn. De lunch wordt deze dag door de leerlingen verzorgd. Elke leerling neemt deze dag iets mee. Alle gerechten zullen uitgestald worden op grote tafels zodat iedereen kan genieten van het door elkaar meegebrachte eten.
Op maandag 17 september geeft uw kind aan mij door wat hij/zij op vrijdag 21 september mee zal nemen.

Uw kind moet deze dag uiterlijk 9.00 uur op school aanwezig zijn. Om 9.13 vertrekken  we gezamenlijk met het Openbaar Vervoer. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind een ov-kaart bij zich heeft met daarop voldoende saldo?

Het programma duurt tot ongeveer 15.30 uur. Daarna zullen wij uw kind in principe begeleiden tot aan het BNC. Wanneer uw kind zelfstandig naar een andere plek dan Monnickendam mag terug reizen, verzoek ik u dit te melden aan de mentor via e-mailadres h.boven@bnc.nu.
Wij kijken uit naar deze dag en hopen op een mooie ervaring voor klas 1A.

 

Met vriendelijke groet,

Marleen Buijs

Coördinator leerjaar 1