Ik heb hier zelf ook op school gezeten!

Het BNC kan dit jaar in het Guinness Book of Records. Docent Biologie en decaan Hilde Verkerk, docent Nederlands Astrid van de Weijenberg en conciërge Jaap Visser hebben allen hun dochter op het BNC en nota bene alle drie in dezelfde 3havo-klas! Een unieke samenloop van omstandigheden, die echter wel duidelijk aangeeft dat het BNC-kader het volste vertrouwen heeft in de kwaliteit en veiligheid van de school.

Hilde Verkerk uit Monnickendam vertelt over haar keuze voor het BNC: “Mijn oudste dochter zit in Amsterdam op het vwo, maar Karin heeft voor het BNC gekozen. Ieder kind is anders. Karin had havo-advies en wij vonden dat zij, als ze dat wilde, van de luxe van naar school gaan in je eigen stad moest kunnen genieten. Ik heb hier zelf op school gezeten en heb daar heel goede herinneringen aan. De sfeer, de veiligheid, geborgenheid; het is mooi om dat aan je kind te kunnen geven. Na drie jaar havo is ze nu zelfstandig genoeg om de vierde en vijfde klas op een grotere school te doen. Wij hebben absoluut geen spijt van deze keuze!”

Kaatje Wijman is de dochter van docent Nederlands Astrid van de Weijenberg, eveneens uit Monnickendam. “Wij zagen er helemaal geen probleem in als Kaatje naar Amsterdam zou gaan, maar waarom zou je iedere dag twee keer drie kwartier in de bus gaan zitten als je een kwalitatief uitstekende vmbo-t school in je eigen stad hebt? Kaatje wilde eerst niet, hoor. Ze had zeven jaar in Monnickendam op de basisschool gezeten en wilde graag eens ergens anders heen. Kaatje had een vmbo-t-advies, maar wij, als ouders, waren ervan overtuigd dat ze de havo aan zou kunnen. Toen was de combinatie die het BNC biedt, namelijk vmbo-t met havo-kans, gewoon te mooi om waar te zijn. We wisten toen dat, als Kaatje de overstap naar havo zou maken, ze niet naar een andere school zou hoeven. En zo is het ook gegaan. Ze zit nu in 3havo en dat gaat heel goed!”

Ook conciërge Jaap Visser uit Marken heeft zijn dochter bij zich op school. Tessa zou oorspronkelijk naar het BNC gaan maar koos uiteindelijk voor een andere school omdat een aantal klasgenoten daar ook heen ging. Het ging prima daar, maar toch bleef het kleine en fijne van het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam trekken. Na een jaar stapte Tessa uiteindelijk over naar het BNC omdat ze zich het prettigst voelt op een school met een kleinschalige karakter. Tessa heeft het hier geweldig naar haar zin, ondanks de dagelijkse plagerijen van haar altijd zingende vader!